Златен скункс за Лютви Местан

Лютви Местан се опита да избегне срещата си със златния скункс, но бе приклещен от напористия репортер на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов.

Поводът за Златния скункс е разразилият се скандал в ДПС около коледните празници и отстраняването на Местан от лидерския пост в партията заради декларация, която прочете преди повече от месец от парламентарната трибуна, но предизвика недоволството на почетния председател на партията Ахмед Доган преди коледните празници.

Репортерът на „Господари на ефира“ Боби Ваклинов присъства на цялата пресконференция и веднага след края ѝ тръгна след Местан с „наградата“. След кратко преследване по стълбите в БТА Местан все пак взе „животинчето“, но после го даде на депутата Хюсеин Хафъзов. Последният стана известен с агитацията си на турски език и със скандалната реплика, че българите не заслужават собствена държава.

В края на репортажа се вижда как миризливата статуетка е взета от млад мъж и сложена в служебната кола на кабелакрата BIT, в която работи Сашо Диков. Самият „журналист“ играеше ролята на втори водещ на пресконференцията на Местан. Не е изключено в най-скоро време Диков да стане един от говорителите на Местан.

Източник: пик.бг


image0 (9K)