Категория: Млади

Утре обявяват победителите от първия национален ученически кинофест в Стара Загора

Обявяват утре победителите от първия национален ученически кинофест на церемония в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА В събота, 4 юни, от 18.00 часа, в Културен център „Стара Загора“ ще бъдат….

В Шипка разработват проекти за младите и децата

Кметът на град Шипка Василка Панайотова активно работи за задържане на младите хора и осигуряване на по-добри условия за игри и забавления на децата в градчето. Кметството и Сдружение „Зелено….

Довършват Детската академия за таланти в с. Розово

Община Казанлък спечели финансиране за работа по трети етап в преобразяването на старото училище в село Розово като национална Детска академия за таланти. Средствата са осигурени по Проект „Красива България“,….

Ралица Райкова. Тихата къща

Както ЗАРАТА писа, младата поетеса, 22-годишната Ралица Райкова е тазгодишният лауреат на наградата „Златното яйце“ от 38-мото издание на Националния младежки литературен конкурс „Веселин Ханчев“ в Стара Загора – за….

Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Стара Загора

Кандидатстването става онлайн до 10 октомври и не изисква предишни познания в областта Стара Загора, 1 септември 2021 г. – Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от….

Завърши проект № 2020-3-BG01-KA 105-094802 – Автентичност и социална интелигентност чрез изкуството

  На 19.08.2021 завърши проект по програма Еразъм+ „Автентичност и социална интелигентност чрез изкуствата“. Идеята за проекта възникна при среща с млади хора от България в риск от социално изключване,….

Проект „Автентичност и социална интелигентност чрез изкуствата“ще стартира в Стара Загора

Фондация Жарава и две партньорски организации инициират проект със заглавие „Автентичност и социална интелигентност чрез изкуствата“. Идеята за проекта възникна при среща с млади хора от България в риск от….

Виктория стана 11-та на Евровизия, триумф за Италия

Италия спечели най-много гласове от публика и жури и триумфира на тазгодишното издание на Евровизия 2021, което се проведе в Ротердам. За победата на рокаджиите от група Maneskin най-голямо влияние….