Категория: Здраве

Здравни новини от сферата на здравеопазването, информация за заболявания, лечение, иновации, представяне на лекари и лечебни заведения, здраве и природосъобразен живот.

Световен ден за борба с хепатита: „Не чакай! Изследвай се“

Световният ден за борба с хепатита се провежда всяка година на 28-и юли, като на този ден светът се обединява около темата за борбата с широкоразпространената инфекция с цел повишаване….

Община Стара Загора подкрепя пострадалите и техните близки за качествен живот след инсулт

Община Стара Загора подкрепя пострадалите и техните близки за качествен живот след инсулт, съобщиха за ЗАРАТА Община Стара Загора застава отново зад пострадалите от инсулт и техните близки, като се….

Образователни игри на тема здравословно хранене

Образователни игри на тема здравословно хранене „Ванилия в страната на храната“ ще има в Стара Загора, съобщиха за ЗАРАТА На 26.04.2023 година (сряда) от 17:30 часа Регионална здравна инспекция –….

Важна промяна на срока за подаване на документи при преосвидетелстване от ТЕЛК

Важна промяна на срока за подаване на документи при преосвидетелстване от ТЕЛК – поне 3 месеца преди изтичане на срока на експертното решение, съобщиха за ЗАРАТА В Държавен вестник брой….

Защо е важно да правим детокс често? Предимства, съвети и трикове

Редовното детоксикиране на тялото и ума е от съществено значение за оптималното здраве и благополучие. Детоксикацията помага да се освободите от токсините в тялото си, да поддържате имунната си система….

Защо да предпочетете българските етерични масла?

Търсите ли естествен и безопасен начин да подобрите здравето и благосъстоянието си? Търсите ли нещо, което да е рентабилно, без да правите компромис с качеството? Ако е така, тогава българските….

Бързо, лесно, вкусно – закуска за цялото семейство!

Търсите ли вкусна, засищаща и безглутенова закуска, която ще се хареса на цялото семейство? Безглутеновата диета може да бъде предизвикателство. Но не се притеснявайте – ние сме се погрижили за….

Иновативни здравни грижи за децата в Казанлък

Община Казанлък внедри в здравните кабинети в детските градини, училищата и детските ясли интегрирана информационна система „Училищно и детско здравеопазване“ (“Joystick kids healthcare”), съобщиха за ЗАРАТА Единствена по рода си….