България

Пореден случай на агресия в училище

Инцидентът е станал по време на междучасие в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия в Пловдив.

Пострадал е ученик, който е заснет с телефон и качен в социална мрежа. От него се вижда как двама ученици предизвикват свой съученик да скочи високо и точно, когато момчето е във въздуха, единият от тях удря двата му крака и момчето пада по гръб и чупи ръката си, информира БНТ.

Майката на пострадалото момче: Моят син ми се обади в петък в 11 часа и каза: „Мамо, ела бързо в училището. Стана инцидент с мен“. И не ми обясни повече. Аз дойдох възможно най-бързо и като дойдох, г-жа Спасова и класната бяха много загрижени и ми обясниха какво е станало. Изпратиха ме към хирургията, за да му направят рентген. Оттам нататък се разбра, че ръката му е счупена, че трябва операция да му се поставят импланти.

Той е знаел, че го карат да скача и е искал да покаже, че може да скочи високо, но не е знаел, че го снимат и че ще му ритнат краката, каза майката.

В първия момент неговите съученици са започнали да се смеят, но след това са видели, че е нещо по-сериозно, че ръката му е в неестествена позиция и са се уплашили, добави тя.

Полицията е разпитвала двете момчета от клипа.

Директорът на Гимназията, разказва: Двете момчета споделили, че са видели подобен клип в социалните мрежи и са решили, че могат да го приложат на практика в училище. Не са си дали сметка, че това е безумна шега и може да доведе до този инцидент. Провинение има, значи трябва да има и санкции, категорична беше директорката. Тя каза, че се е провело заседание на координационния съвет в училището. Процедурата по закона изисква време, в което от ръководството на учебното заведение да уведомят „Закрила на детето“.

Върви проверка по случая, а документите ще бъдат внесени в прокуратурата.

Румяна Иванова

Аз мога

Recent Posts

В Англия твърдят, че знаят къде отива Клоп след края на сезона

Вероятно е да се върне в Бундеслигата...

6 минути ago

Оперират Алекс Николов, аут е от Лигата на нациите

Волейболистът страда от дискова херния...

23 минути ago

Бивш кмет на Дупница осъди прокуратурата

Той трябва да получи 28 000 лева...

35 минути ago

Изборите в РСМ: Какво ще дума Силяновска на Радев?

Заплахата с вето не била логична...

37 минути ago

Главата на Македонската църква си присвои Самуил

"Някои" крадели от православието на светата македонска земя...

49 минути ago

Как да спрете да ядете вредна храна в 9 съвета

Как да се откажете завинаги от junk food?...

един час ago
image0 (9K)