Българска следа в социалната мрежа Парлер

Социалната мрежа Парлър, придобила голяма популярност сред привържениците на американския президент Доналд Тръмп, беше спряна от най-големите технологични компании.

В рамките на 24 часа Епъл и Гугъл премахнаха апликацията на социалната мрежа от виртуалните си магазини, а Амазон прекрати достъпа й до всички свои услуги. Действията на Амазон, които премахнаха Парлър от облачните и хостинг услугите си, на практика наложиха на социалната мрежа да спре работата си, докато не открие нов доставчик.

От Амазон са изпратили до социалната мрежа извадка от 98 публикации, в които се призовава за насилие. От гиганта изтъкват, че действията на Парлър са в разрез с правилата за предоставяне на услуги.

Първата реакция срещу затварянето е изявлението на Завеждащата отдел политика и съдружник в Парлер Ейми Пейкоф. Коя е тя: Те е един от големите философи на новия век.Ейми Пейкоф е учила в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, където е завършила бакалавърска степен по математика и приложни науки през 1992 г. и докторска степен през 1998 г., след като е посещавала  юридическия факултет в университета Пепърдайн.  Била е редактор на UCLA Law Review. След това тя става доктор по философия в университета в Южна Калифорния през 2003 г. Силно повлияна от възгледите на Айн Ранд тя ги допълва и редактира, с което става популярна сред младото поколение. Българската фамилия Пейкоф получава от името на Леонард Пейкоф, на когото тя е трета съпруга. Няма доказателства за българския произход на Леонард Пейков(също известен учен), освен едно интервю, в което той споменава за „своите балкански корени“.

(Visited 7 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!