Андрус Ансип ще разговаря с българите за единния цифров пазар в Европа на 21 април

Заместник-председателят на ЕК Андрус Ансип идва в София за Диалог с гражданите по единния цифров пазар и бъдещето на Европа

Стратегията за цифровия единен пазар на Европейският съюз ще направи първи стъпки в България. Заместник-председателят на Комисията Андрус Ансип, който отговаря за цифровия единен пазар, ще пристигне в София на 20 и 21 април, за да участва в диалог с гражданите заедно с Гергана Паси, цифров шампион, т.е. застъпник за цифровите технологии, за България.

Това ще даде възможност на всички граждани да участват в дебата и да споделят очакванията си за бъдещето на Европа като цяло и по-конкретно относно цифровия единен пазар.

На 6 май заместник-председателят Ансип ще представи в Брюксел стратегията на Европейската комисия за цифровия единен пазар.

В София заместник-председателят Ансип ще се срещне и с президента на България Росен Плевнелиев, с министър-председателя Бойко Борисов и министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Той ще произнесе реч при откриването на конгреса WebIT за Централна и Източна Европа, най-мащабната среща в областта на информационните технологии (ИТ) на представители на предприятия и предприемачи в региона. Заместник-председателят Ансип ще говори и на конференция по въпросите на електронното управление, организирана от Българската асоциация за информационни технологии, с участието на български министри и депутати.

Гражданският диалог със заместник-председателя Ансип ще се проведе на 21 април, вторник, от 14.30 до 16.00 часа в Парадайз център, бул. „Черни връх“ № 51, София. Това е 13-ият поред диалог с гражданите, който Европейската комисия организира през последните четири месеца. Всеки желаещ може да участва.


image0 (9K)