Арестуваха украинец за атентата срещу Алексей Петров

Украински граждани са задържани по подозрения, че са замесени в неуспешния опит за атентат срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров, съобщи БНР, позовавайки се на източници в МВР, пише „Труд“. Той оцеля при стрелба с гранатомет по бронираната му кола на столичния бул. „Черни връх“ в столичния кв. „Кръстова вада“ в края на октомври миналата година.
Броят на арестуваните не се уточнява, нито дали те са заподозрени като извършители или като поръчители на опита за покушение.
Според ПИК един украинец е заловен, а трима още се издирват. Те са обявени за общонациолно издирване. До дни за тях ще бъдат издадени и европейски заповеди за арест.
След случая бившата барета определи покушението като грешка. Впоследствие обяви награда от 100 000 долара за достоверна информация, която да помогне на разследващите да разкрият кой стои зад стрелбата срещу него.
Алексей Петров обяви още, че е започнал собствено разследване, в което ще се включат и чуждестранни експерти. То не било алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи. Петров коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен и по този повод заяви: „с терористите – като с терористи“.
Главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че скоро ще бъде разкрито убийство, в интервю за „Труд“. Той каза: „До ден-два, ще разкрием – не с данни, а с доказателства, едно от най-тежките посегателства“.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.