Барак Обама смята, че Доналд Тръмп няма да бъде избран за президент на САЩ

Доналд Тръмп няма да бъде избран за президент на САЩ. Това смята настоящият американски президент Барак Обама. Той каза, че милиардерът има качества, които биха могли да са успешни в други направления, но няма да са достатъчни да го вкарат в Белия дом. „Аз продължавам да вярвам, че г-н Тръмп няма да бъде президент. А причината е, че имам голяма вяра в американския народ. Смятам, че хората осъзнават, че да си президент е сериозна работа. Не е като да водиш телевизионно предаване или ток шоу. Това не е популяризиране. Това не е маркетинг. Това е трудно“, допълни Обама, цитиран от abcnews.go.com

Настоящият американски президент осъди предложението на Тръмп да бъде забранено на мюсюлманите да посещават Съединените щати. Обама е представител на Демократическата партия в САЩ, а Тръмп на Републиканската.

Междувременно Доналд Тръмп доказа, че битката за Белия дом може да се превърне и в „мръсна игра“. Той приложи хитър номер на един от съперниците си за номинацията на Републиканската партия за президентските избори – Джеб Буш. Милиардерът купи онлайн адрес с неговото име. Така в момента, всеки който влезе на адрес www.jebbush.com няма да попадне на сайта на бившия губернатор на Флорида Джеб Буш, а ще бъде насочен към кампанията на Тръмп. На началната страница на сайта има огромна снимка на Доналд Тръмп и послание „направи Америка отново велика“.

В края на миналата година Хилари Клинтън, която се бори за президентската номинация на Демократите, пък „нанесе удар“ на Тръмп. Тя се включи в мирен протест срещу него пред един от хотелите му в Лас Вегас. Хилари Клинтън заяви, че демонстрацията била срещу условията на труд в компаниите на Тръмп.


image0 (9K)