Безпорядък в дневната – от кои неща нямате нужда?

Хаосът в дневната или собствената стая е ежедневие за много хора. За разлика от подредените, те са свикнали с безпорядъка и обичат да трупат още и още.

Съхраняват предмети  в найлонови торбички, които са по земята. Рови се из шкафове и се търси нещо, което се открива дни или месеци по-късно, когато вече не ви трябва.

Кои неща не бива да трупате?

Офис консумативи

Ако работите от вкъщи, няма как да не държите лаптоп на бюрото, но помислете колко от консумативите, поставени около него, са ви потребни. Достатъчно ви е да имате един тефтер, лепящи листчета и химикалка. Всякакви перфоратори, кламери и други „бумаги“ са ви напълно излишни. Може да ги поставите в едно от шкафчетата и да ги вадите, само при нужда.

image0 (9K)

Указания за употреба от всякакъв характер

Купувайки си някакъв електроуред или сглобяеми мебели,  всеки получава книжка с указания. Те се ползват на момента и след това се забравят. Една домакиня може да разлисти книжката за новата си готварска печка – 3-4 пъти докато свикне с функциите й, но в един момент инструкциите не са й необходими. Въпреки това тя ги пази – за всеки случай.

Стари рецепти, бележки

Голяма част от нас имат навика да записват телефонни номера, стари рецепти или някаква информация на  листчета. Те се трупат в чанта или кутия, след което забравят за тях.

Картонени кутии

Отворете всяка и внимателно разгледайте съдържанието. Със сигурност вътре има неща, които директно ще отидат на боклука. Така ще освободите малко пространство за документи или други предмети, които съхранявате.

Стари дискове, касети или DVD-та

Почти всички имаме колекция от видеокасетки, на които сме записвали любимата музика, за да я слушаме на касетофона. Дисковете, които се появиха по-късно, също вече не се ползват.

Ако тези неща, които събират прах, имат сантиментална стойност, може да бъдат махнати от дневната, например и преместени на друго място.

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!