(BO) В Историческия музей в Пловдив обявиха юни за Месец на детските уикенди

BOBSTH 13:32:01 03-06-2021
GI1331BO.046
Пловдив – Исторически музей – деца

В Историческия музей в Пловдив обявиха юни за Месец на детските уикенди

Пловдив, 3 юни /Дима Шопова, БТА/
Историческият музей в Пловдив обяви пореден „Месец на уикендите за деца в музеите на Пловдив“ с два обекта – експозиция „Съединение на България“ и експозиция „Българско Възраждане“, които ще приемат посетители всеки уикенд до края на месец юни от 9.00 до 17:30 часа.
Всяко дете, посетило музея през тези дни, ще получи картичка на съответния обект и по един брой снимка „Спомен от Пловдив“ на сграда, която е била емблематична за града в миналото. Всяко семейство ще получи работна тетрадка и семеен гид, специално разработени за самостоятелно разглеждане на експозициите, а в експозиция „Българско Възраждане“ децата имат възможност да поискат и комплект карти с изображения на експонати, които трябва да бъдат намерени сред останалите културни ценности. Всеки закупен семеен билет ще донесе още един подарък – изданието „История на Община Пловдив (1878-1989)“ или „Справочник на улиците и площадите в Пловдив“ по избор.
От музея приканват децата да заснемат или запишат цветовете, формите и звуците на реката и хълмовете, както и да опишат тяхното настояще или как си представят тяхното бъдеще. Участниците могат да изпращат своите фотографии, видеа, звукови файлове и есета заедно със своето име и възраст в музея, а творбите им ще бъдат представени по време на Европейската нощ на музеите на 3 юли.

/ГИ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!