(BO) В Кюстендил започна тридневния „Празник на черешата“

BOBSTH 21:05:31 25-06-2021
MM2104BO.035
Кюстендил – празник – череши

В Кюстендил започна тридневния „Празник на черешата“

Кюстендил, 25 юни /Елица Иванова, БТА/
В Кюстендил започна тридневния „Празник на черешата“. Началото на 14-то поредно издание на празника беше поставено с флашмоб с участието на 300 деца на централния площад „Велбъжд“ в Кюстендил и с представление на постановката на театър „София“ – „Апетит за череши“.
БТА е медиен партньор на празника.
Пиесата „Апетит за череши“ е на полската авторка Агнешка Ошецка. Сюжетът разказва за сблъсъка между мъжа и жената, между двама влюбени, между града и провинцията, между илюзиите и реалността и за това, че нещата се получават там, където има „апетит за череши“. В ролите влязоха актьорите Симона Халачева и Юлиян Рачков. Представлението се игра пред пълна зала в местното читалище „Братство“, заради мащабният ремонт на сградата на театъра, който се прави в момента.
Около 300 деца пък се включиха по това време във флашмоб „Череша“ на централния площад. „Децата направиха огромни кюстендиски череши – грамадни и вкусни“, разказа Дима Укалска от общинския отдел „Култура и духовно развитие“. Във флашмоба участваха възпитаници на местни спортни, театрални, вокални групи и формации.
„През тази година в празника е включена богата културна програма“, разказа Укалска. Празникът продължава с концерти на танцуващият цигулар Свет Радославов и любимката на тинейджърите Дара.
Официалното откриване на празника на черешата е утре, от 11.00 часа.

/ММ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!