НАЙ-НОВИ:

(BO) В област Плевен с инвестиция от 7,8 млн. лв. до края на юли се ремонтира пътят Гулянци-Долна Митрополия

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) В област Плевен с инвестиция от 7,8 млн. лв. до края на юли се ремонтира пътят Гулянци-Долна Митрополия

BOBSTH 14:01:01 11-06-2021
PP1400BO.039
Плевен – пътища – ремонт

В област Плевен с инвестиция от 7,8 млн. лв. до края на юли се ремонтира пътят Гулянци-Долна Митрополия

Плевен, 11 юни /Малин Решовски, БТА/
В област Плевен с инвестиция от 7,8 млн. лв. ремонтират част от пътя Гулянци-Долна Митрополия. Проектът се изпълнява по програмата: Интеррег V-A Румъния – България, съобщиха от пресцентъра на АПИ.
Целта е да се подобри достъпът на Плевенския регион до трансевропейската транспортна мрежа. Участъкът е 9 км – началото е в покрайнините на Подем и завършва при кръстовището за Тръстеник и Опанец, като преминава през село Победа и град Долна Митрополия. Реконструкцията на пътната настилка е завършена, положен е изравнителен асфалтов пласт, предстои да се положи износващият пласт. Ремонтиран е мост при 23-ти км над река, приток на р. Вит, подобрено e отводняването на пътя.
Общата стойност на проекта е 7,8 млн. лв., от тях 6,6 млн. лв. са от Европейския фонд за регионално развитие, 1 млн. лв. е националното съфинансиране, а над 156 000 лв. са от бюджета на АПИ, се посочва в съобщението.

/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови