НАЙ-НОВИ:

(BO) ДКТ „Васил Друмев“ ще отбележи 165 години театър в Шумен и България с премиерата на комедията „Михал Мишкоед“

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) ДКТ „Васил Друмев“ ще отбележи 165 години театър в Шумен и България с премиерата на комедията „Михал Мишкоед“

BOBSTH 14:33:01 11-06-2021
PP1432BO.043
Шумен – театър – годишнина – премиера

ДКТ „Васил Друмев“ ще отбележи 165 години театър в Шумен
и България с премиерата на комедията
„Михал Мишкоед“

Шумен, 11 юни /Станимир Савов, БТА/
Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ ще отбележи с поредица от събития 165 години театър в Шумен и в България през тази година. Сред акцентите в програмата е премиерата на комедията „Михал Мишкоед“ от Сава Доброплодни, която ще бъде представена на 16 август на шуменска сцена, 165 години след първото й представление. Това съобщиха днес от пресцентъра на културната институция.
Драматургичният вариант на спектакъла е на Кольо Карагеоргиев, постановката е на Съби Събев, а сценичната среда – на Димитър Димитров. В ролята на Михал ще се превъплъти популярният от театъра и киното Ники Станоев. Ще му партнират актьорите от трупата на Шуменския театър Веселин Бърборков, Стефани Лечева, Валери Зарков, Радостина Велкова, Александра Михайлова, Стефан Мараджиев, Пламен Иванов, Вилиана Димитрова и Катрин Лалова. Днес те започнаха репетиции по пиесата с работно заглавие „Михал“.
Поставянето на спектакъла е предизвикателството за целия екип на театъра, тъй като играната преди 165 години в Шумен пиеса, поставила началото на театралните представления в страната, е имала огромен успех, споделят актьорите и режисьорът на представлението Съби Събев, цитирани от пресцентъра на театъра.

/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови