(BO) Звездата на Метрополитън опера Желко Лучич гостува в „Тоска“ на сцената на Античния форум в Стара Загора

BOBSTH 18:48:31 16-07-2021
MH1847BO.043
Стара Загора – опера

Звездата на Метрополитън опера Желко Лучич гостува в „Тоска“ на сцената на Античния форум в Стара Загора

image0 (9K)

Стара Загора, 16 юли /Румяна Лечева, БТА/
Именитият баритон Желко Лучич, звездата на Метрополитън опера тази вечер гостува в ролята на барон Скарпия в „Тоска“ в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на операта. Световно признатият баритон идва за първи път в България по покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов.
Шедьовърът на Джакомо Пучини ще бъде представен от 21.00 часа на сцената на Античния форум.
Желко Лучич ще си партнира на 16 юли с оперната дива Цветелина Василева, която ще бъде в ролята на Флория Тоска и с тенора Ивайло Михайлов – в ролята на художника Марио Каварадоси. С този спектакъл Старозагорската опера ще отбележи тридесетгодишната творческа дейност на изключителното българско сопрано със световна кариера Цветелина Василева. Диригент на спектакъла ще бъде Ивайло Кринчев,а режисьор- Огнян Драганов. Участват солистите Александър Марулев, Иван Кабамитов, Ивайло Йовчев, оркестър, хор, децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки“, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“. Диригент на хора Младен Станев.
Специално за сцената на Античния форум „Августа Траяна“ се подготвя нова сценография от художниците Венцислав Петров и Иван Господинов.
/МХ/

Източник: http://www.bta.bg/ .

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!