НАЙ-НОВИ:

(BO) Информационният портал на Столичната община дава възможност за справки на избирателите, свързани с предстоящите избори

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) Информационният портал на Столичната община дава възможност за справки на избирателите, свързани с предстоящите избори

BOBSTH 15:42:01 11-06-2021
IS1541BO.008
Столична община – избори – Информационен портал

Информационният портал на Столичната община дава възможност за справки на избирателите, свързани с предстоящите избори

София, 11 юни /София Господинова, БТА/
За втори поредни избори Столичната община предоставя възможност на избирателите за справки, свързани с предстоящите предсрочни избори за народни представители на 11 юли чрез своя Информационен портал. Това съобщава Общината на сайта си.
Порталът е уеб базирано ГИС приложение, чрез което избирателите имат възможност за ориентация относно номера на избирателната секция, в която могат да упражнят правото си на вот, точното местонахождение на територията на Столичната община, обхвата, броя на избирателите в съответната секция, респективно начина на гласуване машинно/с хартиени бюлетини, номера на секцията в местата за гласуване, предназначени за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването.
Избирателите могат да направят справка за избирателни права чрез сайта на ГД ГРАО, да достъпят електронните услуги за изборите, да се запознаят с разяснителната кампания на ЦИК, да посетят интернет страниците на избирателните комисии и да се запознаят с всички административни актове на кмета на Столичната община, относими към изборния процес и други важни съобщения.
Основната цел на приложението е да гарантира на гражданите по-висока публичност и информираност.
Достъпът до приложението може да се осъществи на адрес: https://arcgis.sofia.bg/EsriBg.Sofia.Municipality.Elections/, включително и през мобилни устройства.
/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови