НАЙ-НОВИ:

(BO) Кръстовищата към селата Хитрино и Ивански са най-опасните пътни участъци в Шуменско

BOBSTH 17:53:31 22-06-2021
RM1752BO.029
Шумен – опасни пътища – областна комисия

Кръстовищата към селата Хитрино и Ивански са най-опасните пътни участъци в Шуменско

Шумен, 22 юни /Станимир Савов, БТА/
Кръстовището към Хитрино, на пътя Шумен – Силистра, както и това към с. Ивански, на пътя Шумен – Бургас, са двата най-опасни пътни участъци в Шуменско, според експерти. Това съобщават от пресцентъра на областната администрация, след днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението.
Предстои комисия да направи преценка на необходимостта от извършване на допълнителни дейности за обезопасяване на пътните участъци, уточняват от пресцентъра на областната администрация.
От там допълват, че по данни на ОД на МВР-Шумен, от началото на годината в Шуменско са станали 43 тежки пътни произшествия, с десет повече в сравнение с 2020 г. При тях са загинали трима, с двама по-малко от миналата година, но ранените са с 20 души повече в сравнение с предходната година.
По отношение на подготовката на годишния доклад за изпълнение на областната политика по безопасност на движението по пътищата за 2020 година, на заседанието е съобщено, че община Хитрино и отдела „Автомобилна администрация“ в Шумен са закъснели с отчета си. „В резултат на това секретарят на комисията няма право да добавя и коригира информация. Каквото сме получили, това сме обобщили и изпратили“, е казал заместник-областният управител Сашо Евлогиев, председателстващ заседанието на комисията, цитиран от пресцентъра на областната администрация.
Както БТА съобщи, по информация на пресцентъра на ОД на МВР в Шумен, с поредица от инициативи сред децата и учениците в региона ще бъде отбелязан 29 юни- Ден на безопасността на движението по пътищата. Целта е 29 юни да бъде ден без пътнотранспортни произшествия в областта. За това е съобщено и на Областната комисия по безопасност на движението, допълват от пресцентъра на областната администрация.

/РУМ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon