(BO) Мария Бакалова е кръстницата на първия български военен научноизследователски кораб

BOBSTH 19:50:31 26-07-2021
IS1949BO.030
кораб – изследователски дейности – кръщение

Мария Бакалова е кръстницата на първия български военен научноизследователски кораб

image0 (9K)

София, 26 юли /Ирина Симеонова, бТА/
Номинираната за „Оскар“ българска актриса Мария Бакалова посети ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и прие поканата да стане кръстница на първия български военен научноизследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“. Това съобщиха от учебното заведение.
Плавателният съд е собственост на Консорциум „Българска антарктическа база „Св. Климент Охридски“ и научноизследователски кораб“, чиито членове са ВВМУ, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Българският антарктически институт /БАИ/.
В Морско училище Мария Бакалова е била посрещната от началника – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Под негово ръководство тя е управлявала кораб в тренажорния комплекс. Преди това е издигнала и дрон в двора на училището.
Актрисата е разгледала и Центъра за кибероперации, корабни двигатели и енергетични уредби в катедра „Корабни и силови уредби“ и Батальона за подготовка на курсанти. Тя е останала очарована от видяното и е изявила желание да гостува редовно в Морско училище.
На церемонията по присвояване на име на военния научноизследователски кораб с бордови номер 421, утре, в Пункт за базиране – Варна, Мария Бакалова ще бъде кръстница на плавателния съд.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!