НАЙ-НОВИ:

(BO) Над 660 души се ваксинираха днес в осемте мобилни кабинети на открито и в моловете в столицата

BOBSTH 19:23:02 19-06-2021
IS1922BO.016
София – ваксинирани – паркове, молове

Над 660 души се ваксинираха днес в осемте мобилни кабинети на открито и в моловете в столицата

София, 19 юни /Ирина Симеонова, БТА/
Над 660 души се ваксинираха днес срещу COVID-19 в осемте мобилни кабинети на открито и моловете, които са разкрити от Столичната община заедно със Столичната РЗИ с цел да се ускори имунизацията. Това съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
В трите търговски центъра Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall, които от днес предоставиха възможност за поставяне на ваксини от 13.00 до 18.00 часа, се ваксинираха 186 души.
Въпреки дъждовното време общо 480 човека избраха да си поставят ваксина в пунктовете на открито до 16.00 ч. в Южния парк, „Борисовата градина“, Северния парк, „Дружба“ и в кв. „Красна поляна“, отбелязват от Общината.
Гражданите имат възможност да избират между векторна и РНК ваксина.
Утре и на осемте пункта отново ще има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове, които ще поставят ваксини на желаещите да се възползват от тази възможност.
Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon