(BO) Новооткритият информационен център „Европа Директно“ в Добрич става част от европейска мрежа

BOBSTH 12:47:01 03-06-2021
PP1246BO.023
Добрич – център „Европа Директно“

Новооткритият информационен център „Европа Директно“ в Добрич става част от европейска мрежа

Добрич, 3 юни /Юлияна Христова, БТА/
Информационен център „Европа Директно“, който бе открит днес в Добрич, ще бъде част от мрежата от над 400 центъра в целия Европейски съюз през новия програмен период.
С новия център ще се засили интеграцията с ЕС на местно ниво, заяви при откриването кметът на Добрич Йордан Йорданов.
Ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България Теодор Стойчев посочи, че задачата и на тринадесетте информационни центъра „Европа Директно“ в страната е заедно да променим България и градовете, в които живеем.
Новият център ще предава информация от Брюксел към Добрич и ще бъде събирателен пункт за всички, които се интересуват от европейските въпроси, но информационният процес ще протича и в обратна посока – мнения, предложения, идеи на гражданите ще достигат до ЕС, добави Бойко Благоев, ръководител на отдел в Представителството на Европейската комисия в България.
По-късно днес информационният център ще събере граждани, представители на неправителствени организации на дискусия на тема „Европейска зелена седмица и Европейски зелен пакт: Ползата за мен; Към нулева амбиция за замърсяване на въздуха, водата и почвата“.

/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!