НАЙ-НОВИ:

(BO) От Светия синод на БПЦ призовават да не се допуска провеждането на гей парад в София, „да пазим сърцата на подрастващите“

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) От Светия синод на БПЦ призовават да не се допуска провеждането на гей парад в София, „да пазим сърцата на подрастващите“

BOBSTH 19:51:01 11-06-2021
IS1950BO.029
БПЦ – гей парад – изявление

От Светия синод на БПЦ призовават да не се допуска провеждането на гей парад в София, „да пазим сърцата на подрастващите“

София, 11 юни /Димитрина Ветова, БТА/
Светият синод на родната ни Света църква с изключителна тревога научи за предстоящото провеждане на обществено мероприятие, организирано от „София прайд“ в града на Божията премъдрост София. Призоваваме да не се допуска провеждането на този акт, демонстриращ духовна и телесна зависимост от греха. Нека пазим сърцата на подрастващите и на най-малките между нас от съблазънта, се казва в изявление на Светия синод на Българската православна църква – Българска патриаршия във връзка с предстоящия на 12 юни гей парад.
Днес в променящия се свят, богат на плурализъм, в който повече от всякога грехът на плътта взема връх, не трябва да се допуска изкривяване на понятията за мъжки и женски пол. Естественото отношение е между мъжа и жената и е благословено единствено в брака, който е константният модел на човешките взаимоотношения, а всяко едно пренебрегване и изменение води към духовна смърт – както за отделния човек като личност, така също за семейството като основната градивна единица на цялото общество, заявяват от Светия синод.
В изявлението от Синода посочват, „че водени от любов към ближния, като най-висша форма на богоустановеност, още веднъж отправят апел към организаторите и участниците в предстоящия парад на греха, да се отвърнат от пътя на противоестественото и поемат по пътя на спасението“. Светата Църква всякога се е обръщала към онези, които са изпаднали в тежкия противоестествен грях като към свои чеда, които под въздействието на злото са се отвърнали от естественото, както Бог ни е сътворил, казват от БПЦ.
„Ние не посочваме, нито осъждаме човеците, а изобличаваме самия грях, който води след себе си беда не само за отделния човек, разграждайки до неузнаваемост личността му, а чрез проява на тази греховност на обществени места води и до съблазън за множество човеци.
Отправяме молитва към Милостивия наш Творец и Спасител Господ Иисус Христос да обърне в правия път чрез покаянието всички Свои чеда, които са изпаднали в своеволие и са в ръцете на „княза на този свят“ (срв. Йоан: 12:31).Бог да избави намиращите се в противоестествения грях, както и какъвто и да е грях, като отворят духовните си очи и разберат това, което извършват“, се казва в изявлението на Светия синод на БПЦ-БП.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови