НАЙ-НОВИ:

(BO) Пандемията е била основна тема в творбите на младите репортери за журналистическия конкурс в Разград

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) Пандемията е била основна тема в творбите на младите репортери за журналистическия конкурс в Разград

BOBSTH 17:27:31 11-06-2021
GI1727BO.028
Разград – конкурс – награди

Пандемията е била основна тема в творбите на младите репортери за журналистическия конкурс в Разград

Разград, 11 юни /Садет Кърова, БТА/
Голяма част от творбите, изпратени за ученическия журналистически конкурс „Григор Попов“ са били посветени на пандемията. Това съобщи Галина Матева, член на журито на творческата надпревара, организирана от община Разград и Центъра за ученическо техническо и научно творчество, с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Тя сподели, че младите репортери са успели да разработят темата много успешно. В своите творби учениците са потърсили и решения, които са много по-сериозни от някои възрастни хора, както и от много от коментарите по медиите.
В деветото издание на националния конкурс са участвали 166 млади автори и 61 колектива с журналистически есета, интервюта, очерци, коментари, репортажи, пътеписи, публицистични статии, вестници, радиопредавания. Темите, зaceгнaти в творбите им са били най-разнообразни.
Авторите на най-добрите материали получиха наградите си на церемония в родната къща на патрона на творческата надпревара – къща музей „Станка и Никола Икономови“.
Голямата награда на община Разград за индивидуално участие в раздел „Публицистика“ бе присъдена на Андрея Ангелова от ЦУТНТ, а приза за колективно участие получиха младите журналистите от НПГ „Д. Талев“ в гр. Гоце Делчев, с ръководител преподавателката им Елена Търтова. Със специална награда за дебют в раздел „Радиожурналистика“ бе отличена третокласничката от училище „Н.Й.Вапцаров“ в Разград Симона Занкова.
Освен грамоти и материални награди за индивидуалните участници и за колективите в отделните раздели бяха връчени и специални награди на организаторите и партньорите на инициативата.
Приветствие към учениците и техните ръководители отправи пра-пра-внукът на Григор Попов – Мартин, възпитаник на училище „Никола Икономов“. Могат да ви отнемат всичко, могат да ви наранят, но никой не може да ви отнеме знанието, се обърна той към младите репортери и им пожела да продължат само напред и нагоре.

/ГИ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови