(BO) Попово ще е домакин на 12-то издание на националния фестивал „Спомени в песни“

BOBSTH 12:04:01 02-06-2021
MM1203BO.026
Попово – национален фестивал – стара градска песен

Попово ще е домакин на 12-то издание на националния фестивал „Спомени в песни“

image0 (9K)

Попово, 2 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Попово ще е домакин на 12-то издание на националния фестивал на старата градска песен и българската естрада „Спомени в песни 2021“. Песенният форум, който се провежда под патронажа на кмета на общината Людмил Веселинов, ще бъде открит на 5 юни и ще събере повече от 230 участници от цялата страна, каза за БТА Марина Великова-Димова, директор на Дома на културата „Димо Коларов“ в града.
На откритата сцена ще се изявят 43 състава и индивидуални изпълнители, разделени в две възрастови категории – до 18 години и над 18 г. А пет-членно жури с председател Теди Генев ще оценява изпълненията. В журито са още Бони Милчева, Надежда Захариева, Юлияна Гюзелева и Петя Габровска от Попово- основател на фестивала.
Целта на форума, който по статут се провежда през година, е да се изявят таланти от различни краища на България. А по-дългосрочната – да се популяризира и съхрани старата градска песен, допълни Димова. От 2 години фестивалът е разширен и в програмата са включени и естрадни песни, а задачата е – да се представи богатството на българската естрада в периода от 60 до 90-те години на миналия век.
Организаторите са подготвили плакет за участие, шалове за спомен, диплом и купи за всички участници. Ще бъдат отличени най-добрите, ще има и шест специални награди. Наградата на кмета на общината Людмил Веселинов е подплатена и с парична сума.
За да се потопят участниците и публиката в атмосферата, екипът на Историческия музей в Попово ще аранжира сцената с тематични експонати от своя фонд.

/ММ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!