(BO) Проектът „Патронажна грижа +“ помага на близо 2000 пловдивчани в нужда

BOBSTH 14:06:31 03-06-2021
GI1406BO.054
Пловдив – лица с увреждания – грижи

Проектът „Патронажна грижа +“ помага на близо 2000 пловдивчани в нужда

image0 (9K)

Пловдив, 3 юни /Дима Шопова, БТА/
Община Пловдив представи най-новия си проект „Патронажна грижа +“, който според заместник-кмета Георги Титюков е „страхотен проект, насочен към хората в нужда на Пловдив“. По думите му това е продължение на компонент 2 за полагане на ежедневни грижи за над 500 пловдивчани в техните домове, с допълнителни възнаграждения за извънредния труд на социалните работници покрай тежкия период на COVID пандемията. „Патронажна грижа +“ се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Целта на проекта е осигуряване подкрепа чрез предоставяне на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания чрез услуги в домашна среда, както и подкрепа за адаптиране на социалните услуги в домовете, каза още Титюков. Той е на обща стойност 2 823 558 лева и със срок на изпълнение 14 месеца.
С „Патронажна грижа +“ се дава възможност за предоставяне на почасови социално-здравни услуги в домашна среда на 560 възрастни хора в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания или поставени под карантина заради COVID-19. Те могат да разчитат за доставка на храни, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени със собствени средства, както и за съдействие за неотложни административни услуги.

/ГИ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!