НАЙ-НОВИ:

(BO) Първи офицерски пагони получиха курсантите- випускници от Националния военен университет „Васил Левски“

BOBSTH 20:50:31 24-07-2021
IS2049BO.025
Велико Търново – НВУ“Васил Левски“ – випуск

Първи офицерски пагони получиха курсантите- випускници от Националния военен университет „Васил Левски“

Велико Търново, 24 юли /Марина Петрова, БТА/
Първи офицерски пагони получиха курсантите- випускници от Националния военен университет „Васил Левски“.
Церемонията по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 143-ти „Георги Стойков Раковски“ се състоя пред крепостта „Царевец“ във Велико Търново.
„Днешното събитие не е просто тържествен акт, а важен символ на утвърждаване на българската държавност“, каза в приветствието си президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев.
Той припомни, че България е била просперираща държава, когато и войската е била силна. Историческата и духовна столица на България е мястото, в което си спомняме, че българският офицер може и да е падал, но после е ставал, но българската армия никога не е губила своя дух, подчерта в словото си Радев.
„Убеден съм, че осъзнавате всички предизвикателства за вашата мисия в един свят, наситен с неизвестност и противоречивост, с динамика на геополитическите процеси и комплексен характер на рисковете и заплахите – свят, в който защитата на националните и съюзните интереси е по-сложна и отговорна“, каза пред курсантите държавният глава.
Военното образование, военната подготовка, професионалното самочувствие на военнослужещите влияят пряко върху военните способности и националната сигурност на България, заяви министърът на отбраната Георги Панайотов, който заедно с началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъства на тържествения ритуал.
Церемонията на площад „Цар Асен“ беше открита от началника на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Иван Маламов и кмета на Велико Търново Даниел Панов. Гости на ритуала бяха гости от военните академии в Румъния и Сърбия, представители на местната власт, институции, близки и роднини на випускниците.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon