(BO) Разнообразна програма подготвят в Попово за Празника на града – 10 юни

BOBSTH 12:59:01 03-06-2021
PP1258BO.024
Попово – ден на града

Разнообразна програма подготвят в Попово
за Празника на града – 10 юни

Попово, 3 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Богата програма подготвят в Попово за Празника на града – 10 юни. През този година жителите и гостите на Бялото градче, както го наричат местните хора, ще отбележат 138 години от обявяването на населеното място за град.
Историческата справка показва, че през 1883 г., с Указ на княз Александър Първи е постановено „село Попово за напред да се именува „градец Попово“. Датата 10 юни е определена за Празник на града с решение на Общинския съвет през 1998 г.
По традиция празникът ще започне с водосвет за добруването на града в храм „Успение Богородично“. По-късно в Дома на културата „Димо Коларов“ ще се състои и тържествената сесия на Общинския съвет.
Проявите продължават привечер с панорамно издигане с топловъздушен балон над централния площад с Клуб „Адреналин“ от Варна.
В галерията „Кирил Майски“ художникът проф. Димитър Чолаков, роден в Попово, ще представи изложбата „Завръщане в Белия град Попово – посветена на мама и татко“. Ще бъдат експонирани творби, рисувани от 1969 г. до днес.
Вечерта е дефилето на участниците в празничния концерт – местни танцови състави, и на гостуващия детски духов оркестър „Джуниър бенд“ от Велико Търново.
За Празника на Попово за жителите на града ще пеят Силвия Кацарова и Тита.

/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!