НАЙ-НОВИ:

(BO) Стокообменът между България и Индонезия е около 100 милиона долара и расте, обяви посланик Иуан Богананта

BOBSTH 13:12:01 22-06-2021
GI1311BO.012
Монтана – Индонезия – посланик – посещение

Стокообменът между България и Индонезия е около 100 милиона долара и расте, обяви посланик Иуан Богананта

Монтана, 22 юни /Цветомир Цветков, БТА/
Посланикът на република Индонезия у нас Иуан Богананта посети днес Монтана по покана на кмета на града Златко Живков и се срещна с него в общинската администрация.
Пред журналисти посланик Богананта заяви, че стокообменът между България и Индонезия е около 100 милиона долара и продължава да расте. Той и делегацията от посолството посетиха последователно фирмите „Крос“ и „БКК“ и се запознаха с производството в тях. Г-н Богананта заяви, че Индонезия е голям пазар за велосипеди и произвежданите в заводите на фирма „Крос“ в Монтана, Видин и Зайчар-Сърбия, могат да бъдат продавани там.
Кметът на Монтана Златко Живков припомни добрите връзки на Монтана с град Суракарта в Индонезия и личното си приятелство с бившия кмет на Суракарта и настоящ президент на Индонезия Джоко Видодо, който е посещавал Монтана. Кметът на Монтана обяви, че в миналото фолклорни състави от Монтана са гостували в Индонезия и са изнасяли множество концерти там, а състави от Суракарта са гостували на фолклорен фестивал в Монтана. Ръководствата на двата побратимени града са съдействали за бизнес-контакти между фирми, заяви Живков.

/ГИ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon