НАЙ-НОВИ:

(BO) С освещаване на хляба в Благоевград започна Националният ученически празник „За хляба наш“

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) С освещаване на хляба в Благоевград започна Националният ученически празник „За хляба наш“

BOBSTH 19:10:02 11-06-2021
GI1909BO.033
Благоевград – празник – „За хляба наш“

С освещаване на хляба в Благоевград започна Националният ученически празник „За хляба наш“

Благоевград, 11 юни /Десислава Велкова, БТА/
С освещаване на хляба от Неврокопския митрополит Серафим в Благоевград започна Националният ученически празник „За хляба наш“. За двадесет и втора година ученици от цялата страна показват своята почит към насъщния, а всяко издание на конкурса се превръща в голям празник.
Тази година близо осемстотин ученици от различни краища на страната са взели участие в конкурса. Най-добрите творби в областта на изобразителното и приложното изкуство, както и майсторски приготвени питки и обредни хлябове, са подредени в изложба в Младежкия дом в Благоевград.
Представянето тази година е много богато и всеки участник се е постарал да бъде оригинален, разказа за БТА Цанимира Георгиева – учител в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, който е един от организаторите на празника. В творбите си децата са изразили своето отношение към хляба, спрямо интересите си в областта на науката или изкуството. При участието си в конкурса учениците се стремят да изнамерят нещо неизвестно или да създадат хляб по стара рецепта, което поддържа интереса към конкурса толкова много години, сподели Цанимира Георгиева.
Организатори на празника са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионалното управление на образованието, Центъра за личностно и творческо развитие и с финансовата подкрепа на община Благоевград. Празникът продължава и утре с научни презентации на ученици и драматизации на стари обичаи, както и с награждаване на победителите.

/ГИ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови