НАЙ-НОВИ:

(BO) С пресни билкови напитки ще посрещат гости и туристи на острова Света Анастасия на Еньовден

BOBSTH 13:56:32 22-06-2021
PP1355BO.011
остров Света Анастасия – туристи – Еньовден

С пресни билкови напитки ще посрещат гости и туристи
на острова Света Анастасия
на Еньовден

Бургас, 22 юни /Галя Тенева, БТА/
С пресни билкови напитки, с ритуали за здраве и плодородие ще посрещат гости и туристи на острова Света Анастасия на 24 юни, когато според народния обичай се чества Еньовден.
Билкови отвари и древни тонизиращи напитки ще забъркат майстори от близо и далеч. Всеки ще може да се включи в изработването на венци от лавандула, картичка с българска бродерия, майстори ще разказват за направата на натурален сапун, балсам за устни, скраб за тяло от натурални продукти, ще показват също изработването на бижута с естествени цветя и материали, разказа управителят на Света Анастасия Павлин Димитров.
На острова ще се предлага чай „Чудото на Странджа“. Билката, с която се прави чаят, от три години вирее на острова.
На Света Анастасия ще има също щанд за здравословни храни, лечебни екстракти и мехлеми, демонстрация на продукти, приготвени с пестил. Шеф Снежа Орлова ще разказва що е то марудници и вкусна ли е баницата с билки от родопския край. Тя ще приготвя пред туристите сок от бъз, студен родопски чай, билкови хлебчета, плодов чипс. Ресторантът на острова „100 години назад“ пък ще предлага зелена супа с лапад и специален зелник. На място ще се предлага също бутиково пиво с билки.

/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon