НАЙ-НОВИ:

(BO) Творци, посветили се на хумора и сатирата, отново си дадоха среща в Кубрат

BOBSTH 11:44:32 12-06-2021
PP1143BO.012
Кубрат – хумор и сатира – награждаване

Творци, посветили се на хумора и сатирата,
отново си дадоха среща в Кубрат

Кубрат, 12 юни /Садет Кърова, БТА/
Представители на хумористичните жанрове от различни краища на страната отново си дадоха среща в Кубрат. Творците се събраха в читалището в града, за да присъстват снощи на церемонията по връчването на наградите на победителите от XIV национален конкурс за хумор и сатира, съобщиха от общината.
На призива на организаторите за участие в конкурса тази година са се отзовали 117 творци от страната, Турция и Беларус – автори на поезия и проза, кратка форма и карикатура. Победителите са определени от жури с председател Весел Цанков и членове Митко Новков и Майя Чолакова.
Призьор в раздела „Кратки сатирични форми“ е председателят на местния клуб „Жарава“ Димитър Атанасов. В раздел „Стихотворение или кратък хумористичен разказ“ с първа награда е отличен Петър Нешев – за стихотворението си „Кабината“. Победител в раздела „Карикатура“ е Ивайло Цветков.
Присъдени са също поощрителни награди и няколко специални отличия. Със специалната награда за хумор и сатира на БНР, което е сред организаторите на проявата, е удостоен Васил Сотиров за фейлетона „Трай, Моньо, за хубост“. Наградата на секцията „Карикатура“ към Съюза на българските художници е присъдена на Георги Чалъков, а на Конфедерацията на българските писатели – Росица Тодорова. Специалната награда на името на разградския художник Велко Велков е връчена на Диляна Николова, а с приза на името на поета, публицист и общественик Дулинко Дулев е отличен Иван Джебаров.

/ПП/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon