НАЙ-НОВИ:

(BO) Трийсет и пет компании, общини и музеи ще се представят на „Уикенд туризъм“ в Русе

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (BO) Трийсет и пет компании, общини и музеи ще се представят на „Уикенд туризъм“ в Русе

BOBSTH 14:30:31 11-06-2021
MH1429BO.053
Русе – изложение – туристическо

Трийсет и пет компании, общини и музеи ще се представят на „Уикенд туризъм“ в Русе

Русе, 11 юни /Мартин Пенев, БТА/
Туристическо изложение „Уикенд туризъм“ и Фестивал на туристическите забавления и анимации ще се състоят от 17 до 19 юни тази година в Русе. Това съобщи заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на града Златомира Стефанова.
По думите й в изложението ще се включат 35 компании – хотели, туроператори, а също общини и музеи от страна.
Стефанова каза още, че са поканени и двама инфлуенсъри с много последователи, а целта е в онлайн пространството да се популяризира градът и да се представят възможностите за туризъм.
Съпътстващата програма на изложението включва кръгла маса с представители на Министерството на туризма на тема „Мерки в подкрепа на туристическия бизнес в ситуация на COVID-19“, форум „3D-визуализацията на културно-туристическо наследство“ и конференция „800 години Ивановски скални църкви“.
В трите дни на централния площад ще бъдат разположени занаятчийски работилници и атракциони- балон с горещ въздух, стена за катерене, вертикална въжена площадка. Ще има също уроци по салса.
Шеф Иван Звездев ще приготви в първия ден от изложението типични русенски ястия, които гостите ще могат да дегустират. Предвиден е и „Биг бенд парад“ с участието на музикални формации от Русе, Велико Търново, Габрово и Плевен.
Програмата през втория ден включва представянето на шоколадов албум, приготвен от шеф Ради Стамболов, чийто вкус ще наподобява емблематичната за Русе торта „Гараш“. Ще има и два концерта – „Любими български песни“ и „Усещане за жена“ на квартет „Destiny“.
Изложението в последния ден предлага голям детски празник с ателиета за плетене на гривни, низане на мъниста, пясъчни рисунки, изработване на маски, работилница за отпечатъци. Ще има и кулинарно състезание „Като шеф готвачите“, а вечерта „Amazonia Dance Project“ канят всички желаещи на латино парти.
/МХ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови