Categories: БТА

(BO) Две села в община Антоново продължават да са без достъп, заради непроходими пътища

BOBSTH 12:29:02 28-06-2021
IS1228BO.022
Антоново – бедствено положение – отцепени села

Две села в община Антоново продължават да са без достъп, заради непроходими пътища

Антоново, 28 юни /Боряна Димитрова, БТА/
Две села в община Антоново продължават да са без достъп, заради непроходими пътища. Скални късове, големи камъни и наноси правят пътя за Мечево и Богомолско недостъпен за хора и автомобили. Както БТА вече съобщи, в събота след разразила се буря и проливен дъжд, в 33 населени места бе обявено бедствено положение. До дни тежка техника се очаква да разчисти шосето, каза за БТА кметът на Антоново Хайредин Мехмедов.
На третия ден след природната стихия животът в региона бавно започва да се нормализира. Най-тежко остава положението за жителите на двете села, които са на отстояние 35 километра от общинския център и са откъснати от него. Няма бедстващи хора. „Успяваме на ръка да доставим продукти от първа необходимост. Кметският наместник ги раздава на около 30-те жители“, каза Мехмедов. По трасето са работили машини на общинската фирма БКС, но тъй като районът е планински, не успяват да разчистят огромните камъни. Днес там са зам.-кметът на Антоново и представител на строителна фирма от Търговище, за да се договори осигуряване на тежка техника.
Сериозни проблеми и наводнени домове и дворове имаше и в село Стара речка, където три дерета излизат от коритата си. Машини на БКС – Антоново разчистват селото от наноси, дънери и клони на дървета. Реколтата на стопаните е унищожена.
В друго пострадало от пороя и придошлата река село Стеврек днес се извършва оценка на щетите. Там водната стихия повреди и отнесе три моста – единият от които се използва от хора и автомобили. Документите ще бъдат представени за кандидатстване за финансиране пред Междуведомствената комисия към Министерския съвет.

/ИС/

Източник: http://www.bta.bg/

Arhiv

Share
Published by
Arhiv

Recent Posts

„Галъп“: ГЕРБ води с 10% пред ПП-ДБ, ИТН вътре в НС

Какъв резултата за евровота?...

4 минути ago

Очаква се повишаване на поленовата концентрация

За май дневните температури ще са над обичайните...

42 минути ago

Поискаха от Терзиев да замрази проекта за „Патриарха“

“Този абсурд трябва да спре” каза комисията по транспорт в СОС...

47 минути ago

Трайчо Трайков се разграничи от колегите си за „Патриарха“

Кметът на "Средец" се извини на софиянци за проблемите...

58 минути ago
image0 (9K)