Световни новини

Британският премиер описва с мрачни краски Брекзит без сделка: По-скъпи храни, опашки по границите, огромни загуби за бизнеса

Британският премиер Тереза Мей „извади тежката артилерия“, за да разясни на депутатите в Лондон последствията от Брекзит без сделка с Европейския съюз, пише вестник „Дейли мейл“ (dailymail.co.uk).

Изданието се позовава на специален правителствен документ, който акцентира върху основните проблеми на Брекзит без сделка.

Част от изводите на управляващите в Лондон са стряскащи. Британците трябва да се приготвят за по-високи цени на храните. Освен това по границите ще има големи опашки и значителни закъснения при преминаването им.

Бизнесът ще трябва да се приготви да плати 13 милиарда паунда, които не е ясно – как ще бъдат компенсирани. Брекзит без сделка сериозно ще удари компаниите. Те ще трябва да се пререгистрират по европейските правила, за да работят в Европейския съюз. Японските автомобилни гиганти „Хонда“ и „Нисан“ вече официално обявиха, че се изтеглят от Обединеното кралство.

Правителството на Тереза Мей признава, че при Брекзит без сделка – Европейският съюз ще въведе мита от около 70% за британското говеждо и 45% за английското агнешко, както и 10% за моторните превозни средства.

Самите британци, които искат да посетят страните от Европейския съюз, ще трябва да подновят своите документи за самоличност и шофьорските си книжки.

Брекзит без сделка ще даде не само правото на Великобритания да въведе строг граничен и митнически контрол, но реципрочна мярка ще се прилага и към Острова. Това ще доведе до опашки на граничните пунктове.

Вчера премиерът Тереза Мей направи рязък обратен завой и призна, че „Брекзит без сделка“ може да се случи, само ако депутатите гласуват за него. Тя обяви също, че депутатите могат да поискат забавяне на напускането на Европейския съюз.

Пламен Пенчев

Share
Published by
Пламен Пенчев

Recent Posts

Ливърпул отказа Тотнъм за Топ 4 с бой на „Анфийлд“

"Мърсисайдци" спечелиха с 4:2...

5 часа ago

Бързи и лесни прически, готови за под 5 минути

Какво да си направите, когато бързате...

5 часа ago

Холивудски актьор ще става бос на Илия Груев в Лийдс

Уил Феръл е закупил голям дял в "спящия гигант"...

6 часа ago

Най-добрите любовни комбинации за зодия Телец

Вижте кои са, ако сте представител на тази зодия...

8 часа ago

Историите ON AIR: За спасителното чудо на Воскресението!

Възкресението на Исус е историческият факт, който поставя основата на християнството...

8 часа ago
image0 (9K)