Британски туристи масово отменят резервациите си

Страната ни е в британския списък за задължителна карантина. Задължителна карантина има и за гражданите на Великобритания и Северна Ирландия при влизане в България, разкрива БНТ.

Собственикът на верига хотели Тихомир Стратиев от 17 години работи с английския пазар. 20 % от туристите, които са посрещали през летния сезон, са британци.

„Тази година се отказаха всички резервации, които са от Англия. Туризмът най-много пострада, най-много от всички отрасли. Започва раздвижване тук от няколко дни, немският пазар започна да лети, румънците идват на северното Черноморие. Но много други пазари отпаднаха като Израел, Великобритания, Арабски пазар“, обясни Тихомир Стратиев.

Хотелиерите в „Слънчев бряг“ също са притеснени. Повечето от тях разчитат на туристите от Великобритания. Заради отменените резервации голяма част от хотелската база в курорта е останала затворена.

„Ние работим с 50% намалена бройка спрямо тази от миналата година“, разкри Десислава Кадийска, управител на хотел.

„Аз също имам англичани, на които разчитах и чаках. А и не само те – по същия начин са от Словакия, от Прибалтийските републики. Всичко това в един момент падна. Англия отвори пазарите си за други страни, които са по-заразени от нас“, заяви Веселин Налбантов, собственик на хотел.

В момента разчитат на германски, румънски и полски туристи. Взети са и всички необходими мерки, за да могат гостите да имат една спокойна и безопасна морска ваканция. Надяват се на добър сезон поне от три месеца.

(Visited 6 times, 1 visits today)