Categories: Политика

БСП Стара Загора подготвя допитване за участие в президентските избори

Депутатът Драгомир Стойнев, като член на Изпълнителното бюро на БСП и отговарящ за област Стара Загора, се срещна с 11-те председатели на общински партийни съвети. В срещата участваха  и депутатът Георги Гьоков и председателят на Областния съвет на БСП Васил Самарски.

Стойнев представи правилата и методическите указания за провеждане на общопартийното допитване за участие в президентските избори. „За нас е изключително важно всеки член на БСП да си каже мнението. Надяваме се на активно участие на партийните структури поместа. Социалистите трябва да знаят, че от тях зависи политиката ни”, подчерта Стойнев. Те ще отговорят по какъв начин партията да участва в изборите и с кои партии е допустимо да преговаря за издигането на общи кандидати в периода от 27 юни до 3 юли.

Гласуването ще се извършва по списъци за гласуване, изготвени спрямо състава на основните партийни организации към датата на провеждане на  допитването. Отпечатаните бюлетини от НС  ще се предадат на 11-те комисии по провеждане на допитването към съответните общински организации не по-късно от 22 юни, предстои определяне на бюра за гласуване  и техния състав. За трудноподвижните лица, желаещи да се включат в допитването, комисиите създават подвижни избирателни кутии. Резултатите ще се обобщават в срок от 24 часа след получаване на протоколите, списъците и бюлетините.

Красимира Янкова

Recent Posts

Мода за пролетта – как да носите блуза с щампа?

Графичните модели са все по-популярни...

2 часа ago

11 закона за силата, които всеки трябва да знае

Избягвайте нещастните и хората без късмет...

3 часа ago

Дарение за българите в Албания възпали македонистите

Българският флаг бил провокация...

4 часа ago

Ливърпул показа новия екип – ремикс на легендарния от 1984

Същата година момчетата на Джо Фейгън спечелиха КЕШ...

4 часа ago
image0 (9K)