БСП: Всеки ден някои бият или биват пребивани

Остри критики към вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова отправиха от „БСП лява България“ в Народното събрание.

В присъствието на премиера Бойко Борисов, по време на редовния парламентарен контрол социалистите прочетоха декларация от името на парламентарната си група. В нея те настояха пред министър-председателя за сериозна промяна в управлението на МВР.

„Всеки ден по улиците на София или в по-малките населени места, често посред бял ден и пред очите на всички, някои бият или биват пребивани. Обществото като че ли свиква с насилието, започва да го приема за нормално и дори понякога да го оправдава“, посочи заместник-председателят на БСП Атанас Мерджанов.

Според него обаче проблемът е много дълбок и е политически. „Чувството за безнаказаност през последната година се прояви още по-силно. Виждаме липса на компетентност в политическото ръководство на МВР. Създаде се качествено нова среда за безредие и хаос“, недоволни са от левицата.

„Искаме промяна на политиката на МВР, която да издигне в особен приоритет противодействието на битовата престъпност. Искаме и увеличаване на числеността на Гранична полиция“, заяви от трибуната на Народното събрание представителят на „БСП лява България“.

Пламен Пенчев

Recent Posts

Кои качества силният пол намира за атрактивни?

Зрялата жена не е дребнава и не прави драми...

6 часа ago

Зодиите, които сдържат сълзите си

Не искат да изглеждат слаби...

7 часа ago

Румен Христов ще води листата на ГЕРБ – СДС в Монтана

Велизар Енчев води листата на "БСП за България" там...

8 часа ago

МВнР: Българите в Грузия да избягват големи събирания

При нужда да се обръщат към българското представителство в Тбилиси...

9 часа ago

В с. Балканци замесват козунаците по рецепти от майки и баби

Традиционно е козуначеното руло с богата плънка...

9 часа ago
image0 (9K)