Част от автомагистрала Марица е затворена

Световен български рекорд!!!
Само четири месеци след откриването на магистралата започват ремонтите. Този рекорд е плод на дългогодишен труд и на строители, на проверяващи и на правителство и лично на министър председателя! Днес от агенция Пътна инфраструктура  информират, че до 12 ч. на 20 февруари (събота) ще бъде ограничено движението по автомагистралата от връзката й с „Тракия“ до пътен възел Димитровград. В съобщението е записано, че „временната организация е поради калибриране на дилатационните фуги и лагери на моста над река Марица при 24-ти км.” От агенцията уверяват, че това е стандартна процедура, която се прави при нови големи съоръжения, „на които фугите и лагерите са монтирани през лятото и през зимните месеци е имало значителна разлика в температурите.”

Времето ще бъде използвано и за отстраняването на други гаранционни работи по участъка, информира още АПИ. Екипи на изпълнителя на Лот 1 на АМ „Марица“ ще извършат и необходимите дейности по отводняване на насипа в близост до река Банска и изграждането на допълнителен дренаж, обясняват от агенцията. Според съобщението „от преовлажняване на основата на насипа в участък с голям водосбор и голям надлъжен наклон по посока на моста на р. Банска е установено голямо преовлажняване на насипа, което трябва да бъде премахнато, за да се гарантира дълготрайната му стабилност.” От АПИ уточняват, че това ще бъде постигнато чрез изграждане на допълнително отводняване от изпълнителя на Лот 1 и за негова сметка.

До завършване на предприетите дейности шофьорите да използват първокласния път I-8 Пловдив – Хасково и път I-5 Хасково – пътен възел Димитровград, препоръчват от агенцията.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.