НАЙ-НОВИ:

(CV) Берлин вади САЩ, Канада и части от Гърция от списъка на рисковите държави; Германия отчита спад при заразените, но повече смъртни случаи

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (CV) Берлин вади САЩ, Канада и части от Гърция от списъка на рисковите държави; Германия отчита спад при заразените, но повече смъртни случаи

CV 15:55:01 11-06-2021
MI1554CV.006
Германия – коронавирус – данни – пътувания

Берлин вади САЩ, Канада и части от Гърция
от списъка на рисковите държави; Германия отчита
спад при заразените, но повече смъртни случаи

Берлин, 11 юни /БТА/
Германия изважда няколко страни и района от списъка на страните, до които е рисковано да се пътува заради коронавируса. От неделя от списъка отпадат САЩ, Канада, Швейцария, Австрия и някои райони на Гърция, съобщи днес институтът за заразни болести „Роберт Кох“, цитиран от Ройтерс.
Германия продължава да отчита стабилно намаляване на броя на новозаразените за денонощие, а днес един от ключовите показатели за разпространение на вируса е на най-ниското си равнище от осем месеца, посочва ДПА, като се позовава на института „Роберт Кох“.
За последните 24 часа са установени 2440 нови заразени при 3165 преди седмица.
Броят на заразените на 100 000 души за седемдневен период е на най-ниското си равнище от началото на октомври миналата година, преди началото на третата вълна в страната. За последните седем дни делът на заразените е 18,6 на 100 000 души, при 29,7 на 100 000 души предходната седмица.
След среща с ръководителите на 16-те германски провинции вчера германската канцлерка Ангела Меркел отбеляза, че за момента ситуацията с новите случаи е изключително положителна, но предупреди, че коронавирусът не си е отишъл и каза, че в някои части на Германия се наблюдава недостиг на ваксини.
Въпреки оптимизма от спада при новите заразени броят на смъртните случаи, свързани с ковид, за денонощие се е увеличил в сравнение с предишната седмица. През последните 24 часа са регистрирани 102-ма починали, докато преди седмица те са били 86.
/Десислава Иванова/

/МИМ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови