(CV) Болниците в Тунис са 90 на сто пълни, премиерът даде положителен тест за коронавирус

CV 22:32:31 25-06-2021
PK2231CV.001
Тунис – епидемия – коронавирус

Болниците в Тунис са 90 на сто пълни,
премиерът даде положителен тест
за коронавирус

Тунис, 25 юни /БТА/
Тунис обяви днес засилване на ограниченията, наложени с цел борба срещу ускоряването на епидемията от КОВИД-19, която доведе до запълване на 90 на сто от местата в болниците и висок дневен брой на жертвите, предаде Франс прес, като цитира изявление на здравното министерство.
Премиерът Хишем Машиши даде положителен тест, въпреки че през април съобщи публично, че се е ваксинирал.
Средният дневен брой на смъртните случаи достигна 82 през последната седмица, като се доближи до рекорда от 89 починали за ден, регистриран през седмица в края на април, съобщи говорителка на министерството. Тя призна на пресконференция, че броят на починалите е надхвърлил очакванията и подчерта, че над 90 на сто от леглата в болниците са заети и здравната система е подложена на силен натиск.
Четири от провинциите на Тунис вече са в локдаун от неделя. Очаква се още 28 административни района (от над 250 в страната) също да въведат карантинни мерки поради големия брой заразени. В тези райони ще бъдат забранени събиранията, празниците и спортните събития. Жителите им се призовават да стоят по домовете си, а всички магазини ще бъдат затворени, освен продаващите стоки от първа необходимост. /Асен Георгиев/

/ПК/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!