НАЙ-НОВИ:

(CV) Вариантът на коронавируса „Делта“, открит първо в Индия, става доминиращ по света, заяви СЗО

CV 20:41:01 18-06-2021
GG2040CV.015
СЗО – коронавирус – вариант

Вариантът на коронавируса „Делта“, открит първо в Индия, става доминиращ по света, заяви СЗО

Женева, 18 юни /БТА/
Вариантът на коронавируса „Делта“, открит първо в Индия, става доминиращ по света, каза днес висшият изследовател на Световната здравна организация (СЗО) Сумиа Сваминатан, цитиран от Ройтерс.
Експертът изрази също разочарованието си от провала на германската ваксина КюрВак (CureVac) в изпитанията да постигне стандартите за ефикасност на СЗО, в частност в момент, когато високо заразни варианти на вируса пораждат нуждата от нови и ефективни препарати.
Великобритания регистрира рязък скок на заразените с варианта „Делта“, докато германски високопоставен здравен служител прогнозира, че този вариант бързо ще стане доминиращ, въпреки нарастващите темпове на ваксинация.
Руските власти определиха като причина за ръста на случаите на КОВИД-19 в страната нежеланието на хората да се ваксинират и „нихилизма“, след като в Москва беше регистриран рекорден брой новозаразени, най-вече с варианта „Делта“, което породи тревоги от трета вълна.
„Вариантът „Делта“ е на път да стане доминиращ по света заради по-лесното му предаване“, каза на пресконференция Сваминатан.
Говорейки за провала при изпитанията на ваксината на „КюрВак“, експертът отбеляза, че само заради една ваксина не може да се говори, че всички иРНК ваксини са еднакво по-малко ефективни, защото всяка използва малко по-различна технология.
/Алексей Маргоевски/

/ГГ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon