НАЙ-НОВИ:

(CV) Китай разреши да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (CV) Китай разреши да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст

CV 12:54:32 11-06-2021
PA1253CV.012
Китай – пандемия – ваксини

Китай разреши да бъдат
ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши
от 3 до 17-годишна възраст

Пекин, 11 юни /БТА/
Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавируса деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст. Това съобщи днес на брифинг говорителят на здравното ведомство Цуй Ган, предаде ТАСС.
В момента на ваксинация подлежат най-вече хора от 18-годишна възраст нагоре, но съответните държавни агенции вече одобриха за спешно използване инактивирани ваксини, с които да се имунизират хора на възраст от 3 до 17 години, посочи Цуй Ган. По думите му правителството е организирало експертна група, която да разработи политика за ваксиниране на деца и юноши.
По последни официални данни по време на масовата имунизация в Китай, започнала на 15 декември, са поставени досега над 845 милиона инжекции с ваксина. 622 милиона човека в страната с население от около 1,4 милиарда души са получили поне по една доза. Широко се използват препаратите на местните компании Синовак и Синофарм.
Китайските здравни власти съобщиха днес за 22 нови случая на КОВИД-19 срещу 21 вчера. Девет от тях са местни случаи – повече от вчерашните шест, информира Ройтерс.
Всички нови местни случаи са установени в южната провинция Гуандун. /Андрей Шарков/

/ПА/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

-->
Най-нови