(CV) Лисабон въвежда по-строги мерки заради увеличаване на заразяванията с коронавирус

CV 19:11:31 24-06-2021
PA1910CV.002
Португалия – коронавирус – мерки

Лисабон въвежда по-строги мерки
заради увеличаване на заразяванията
с коронавирус

Лисабон, 24 юни /БТА/
Лисабонският столичен регион ще наложи в края на седмицата ограничения за пътуване и изисквания за по-ранно затваряне на търговски обекти заради увеличаване на случаите на коронавирус, което заплашва летния почивен сезон в Португалия, предаде Ройтерс.
От 15 ч. утре до 6 ч. в понеделник хората ще трябва да представят отрицателен тест за коронавирус или удостоверение за ваксинация, за да напуснат или да влязат в столичния регион.
Ресторантите, кафенетата и магазините за нехранителни стоки в региона трябва да затворят в 15,30 ч. през уикенда. Супермаркетите и магазините за хранителни стоки трябва да затворят в 19 ч.
Мерките, налагани заради увеличаване на заразяванията с коронавирус, особено в столицата и около нея, вероятно ще останат в сила, докато не се подобри ситуацията, въпреки че всяка седмица им се прави преглед.
Португалското правителство продължи днес режима на повишена готовност в страната до 11 юли. Решението означава, че властите все още няма да пристъпят към следващия етап от разхлабването на ограничителните мерки, който беше планиран за 28 юни, посочва ТАСС.
Португалия регистрира 1556 нови заразявания с коронавирус за последното денонощие – най-високото ниво от 19 февруари. От началото на пандемията страната е регистрирала почти 870 000 заразявания и над 17 000 смъртни случая.
/Илиян Могиларски/

/ПА/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!