НАЙ-НОВИ:

(CV) Ново облекчаване на мерките срещу коронавируса в Хърватия

  • Arhiv
  • 11.06.2021
  • БТА
  • Коментарите са изключени за (CV) Ново облекчаване на мерките срещу коронавируса в Хърватия

CV 15:48:01 11-06-2021
NC1530CV.007 15:48
Хърватия – КОВИД-19 – мерки

Ново облекчаване на
мерките срещу
коронавируса в Хърватия

Загреб, 11 юни /БТА/
Подобрената епидемична ситуация в Хърватия доведе до ново разхлабване на някои от мерките срещу коронавируса, предаде агенция Хина.
Кризисният щаб съобщи на пресконференция днес, че откритите части на заведенията ще могат да работят вече до полунощ вместо до 23.00 ч., както досега.
Премахва се забраната за тренировки и състезания в затворени пространства, вече ще могат да се организират и конференции и конгреси при спазване на определени ограничения.
Щабът предупреди гражданите да избягват масови събирания на площадите по време на Европейското първенство по футбол този месец.
Хърватия обяви и облекчаване на условията за влизане на територията на страната. Пристигащите от страни членки на Европейския съюз, които са напълно имунизирани, могат да влизат в Хърватия веднага след поставянето на втората доза ваксина.
Тази седмица Хърватия е регистрирала 22,9 процента по-малко новозаразени в сравнение с предишната. Заболеваемостта в страната в момента е под средната за ЕС, а през последната седмица позитивните тестове са били 3,4 процента от общия брой взети проби.
/Галя Гергова/
/НЧ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови