НАЙ-НОВИ:

(CV) Обикновената настинка може да предпазва от Ковид-19

CV 20:11:01 15-06-2021
AK2010CV.015
Ковид – САЩ

Обикновената настинка
може да предпазва от
Ковид-19

Ню Йорк, 15 юни /БТА/
Обикновена настинка може да предпазва от новия коронавирус, показва изследване на учени от Йейлския университет, цитирано от в.“ Дейли мейл“.
Вирусът, който често предизвиква настинка, може да активира имунната система и нейният отговор да попречи на развитието на Ковид-19.
Данните от проучването показват, че имунният отговор на риновирусите може да бъдат отправна точка и за потенциално лечение на Ковид-19.
Риновирусите са силно заразни и са най-честата причина за проява на настинка, която обикновено трае около десет дни. Симптомите, които обичайно не са тежки, са възпалено гърло, хрема, кашлица и главоболие. За настинката няма много ефективни лечения, което означава, че хората разчитат на имунната си система, за да се справят с болестта.
Риновирусът предизвиква интерферонов отговор на имунната система и това не му позволява да се възпроизвежда. Тази имунна реакция може да се използва при лечение на Ковид-19, но учените изрично отбелязват, че факторът време е много важен. /Теодора Славянова/

/АКМ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon