(CV) Парламентарна комисия критикува шведското правителство за провала му в борбата с пандемията

CV 20:21:01 03-06-2021
DI2020CV.001
Швеция – пандемия – критики

Парламентарна комисия критикува
шведското правителство за провала му
в борбата с пандемията

image0 (9K)

Стокхолм, 3 юни /БТА/
В огласен днес доклад шведска парламентарна комисия критикува остро правителството за политиката му по време на пандемията, особено по отношение на запазването на живота на възрастните, предаде ДПА.
В Швеция имаше повече заразени с коронавирус като процент от населението, отколкото във всяка друга европейска страна. Властите не налагаха никакви ограничения върху обществения живот, а вместо това отправяха само препоръки към хората, припомни агенцията.
Правителството не успя да приеме стратегия за борба с пандемията, констатира комисията за парламентарен контрол.
„Комисията смята, че действията на правителството за справяне с пандемията бяха погрешни“, заяви председателката на комисията Карин Енстрьом. В доклада се акцентира върху неадекватните мерки за опазване на здравето и живота на хората в старческите домове.
Броят на починалите възрастни хора в кралството с диагноза КОВИД-19 е относително голям. По данни от днес те са общо 14 512.
Комисията критикува също неяснотата при разпределението на отговорностите за извършването на тестове и проследяване на инфектираните лица, както и изпълнителната власт, която не се е справила с осигуряването на предпазни средства.

/Климент Тренков/

/ДИ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!