(CV) Португалия налага полицейски час в няколко общини заради коронавируса

CV 20:15:31 01-07-2021
MI2014CV.025
Португалия – коронавирус – полицейски час

Португалия налага полицейски час в
няколко общини
заради коронавируса

Лисабон, 1 юли /БТА/
Полицейски час с начало 23 ч. и край 5 ч. ще бъде наложен в 45 португалски общини, сред които е и столицата Лисабон и вторият по големина град Порту, предаде Ройтерс. Мярката се въвежда заради увеличаването на новите случаи на заразени с коронавируса. Вечерният час влиза в сила от утре.
„В никакъм случай не можем да кажем, че пандемията е под контрол“, каза на пресконференция министърката Мариана Гимарaиш Виейра да Силва.
За последното денонощие бяха регистрирани 2449 новозаразени. Това е най-големият брой новозаразени на денонощна база от средата на февруари насам.
Повечето нови случаи са сред неваксинирани млади хора. Властите ускориха ваксинационната кампания. От следващата седмица хората между 18 и 29 години ще започнат да получават първа доза.
В Португалия напълно ваксинирани са около 31 процента от населението. Властите смятат, че вариантът Делта е причина за рязкото увеличаване на новозаразените от един месец насам. Именно този вариант е наблюдаван при над половината от новите случаи на зараза в страната.
/ЛМ/ГГ

/МИМ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!