(CV) Португалия предприема допълнителни стъпки към смекчаване на антиковидните ограничения

CV 19:29:31 02-06-2021
GG1929CV.015
Португалия – коронавирус – мерки – разхлабване

Португалия предприема допълнителни стъпки към смекчаване на антиковидните ограничения

image0 (9K)

Лисабон, 2 юни /БТА/
Португалия ще разреши на ресторантите да остават отворени след полунощ от средата на юни и ще отмени разпореждането за работа от вкъщи в рамките на допълнителни стъпки към смекчаване на антиковидните ограничения, заяви днес премиерът Антониу Коща, цитиран от Ройтерс.
От 14 юни ресторантите, кафенетата и сладкарниците, които сега трябва да затварят в 22.30 ч., ще могат да остават отворени до 1.00 ч. през нощта, а по-голяма част от обществения транспорт може отново да заработи на 100 процента от капацитета си.
Коща каза на пресконференция, че макар дистанционната работа вече да не бъде задължителна, тя все още е препоръчителна. Повече няма да има ограничения за началото на работното време на магазините, а културните прояви могат да продължават до полунощ, при ограничения в капацитета на провеждане.
Мерките ще останат по-строги в португалските общини, където темпът на ръст на инфекциите е висок.
Португалия, с население малко над 10 милиона души, която преживя опустошителна вълна на коронавируса по-рано тази година, наложи локдаун през януари, но оттогава е вдигнала много от ограниченията, отбелязва Ройтерс.
/Алексей Маргоевски/

/ГГ/

Източник: http://www.bta.bg/

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!