НАЙ-НОВИ:

(CV) Съединените щати обявиха, че са изпратили 2,5 милиона дози от ваксини срещу ковид на Тайван, три пъти повече от обещаното в началото на месеца

CV 20:51:01 19-06-2021
MI2050CV.002
САЩ – Тайван – коронавирус – дози – доставка

Съединените щати обявиха, че са изпратили 2,5
милиона дози от ваксини срещу ковид на Тайван,
три пъти повече от обещаното в началото на месеца

Вашингтон, 19 юни /БТА/
Съединените щати обявиха, че са изпратили 2,5 милиона дози от ваксини срещу ковид на Тайван, три пъти повече от броя дози, които американска делегация обеща на острова в началото на този месец, предаде Франс прес.
„Нашето дарение от 2,5 милиона дози от ваксини срещу ковид пътува към Тайван. Партньорството на Тайван със САЩ в сферата на здравеопазването направи възможно спасяването на животи“, заяви в Туитър Нед Прайс, говорител на американския Държавен департамент.
Тайван, който не членува в Световната здравна организация, бе приветстван в чужбина заради първоначалната ефективност, с която реагира на коронавирусната пандемия, като миналата година на острова бяха регистрирани малко случаи на заразяване с вируса.
Тайван, с население от 23 милиона души, се сблъска обаче с нова вълна от случаи на заразяване с коронавирус и обвинява Китай, че възпрепятства опитите на тайванските власти да се сдобият с ваксини срещу ковид, отбелязва Франс прес.
Китай възприема Тайван като една от своите провинции и полага усилия за дипломатическата изолация на тайванското правителство.

/Божидар Захариев/
/МИ/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon