НАЙ-НОВИ:

(CV) Финландия регистрира ръст на заразяванията с коронавирус след завръщането на футболни фенове от Русия

CV 17:53:31 24-06-2021
PA1752CV.007
Финландия – коронавирус – Русия – Евро 2020

Финландия регистрира ръст на заразяванията
с коронавирус след завръщането на футболни фенове
от Русия

Хелзинки, 24 юни /БТА/
Увеличение на дневния брой случаи на коронавирус беше отчетено във Финландия след завръщането на финландски футболни фенове, присъствали на мачове от Евро 2020 в Русия, заявиха днес финландските здравни власти, цитирани от Ройтерс.
Националният отбор на Финландия претърпя две загуби в Санкт Петербург този месец и оттогава на два гранични пункта са регистрирани почти 100 случая на коронавирус, главно сред завръщащи се фенове, казаха властите.
Според официалните данни общият брой на ежедневните нови случаи оттогава се е увеличил от около 50 на над 100.
„Това са хора, които са били на мачовете. Очевидно вирусът се е разпространил изненадващо силно там, като се има предвид, че финландците са общували главно помежду си, но са се заразили само след няколко дни“, каза главният лекар на болничния район, покриващ основния граничен пункт.
Финландският здравен институт заяви, че почти 100 заразявания са установени сред финландци, пътували до Санкт Петербург, а броят вероятно ще се увеличи.
Финландия е една от най-слабо засегнатите от пандемията страни. Тя е регистрирала 969 смъртни случая и има 33 души, приети в болница с КОВИД-19.
/Илиян Могиларски/

/ПА/

Източник: http://www.bta.bg/ ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon