Обвинителният акт срещу д-р Вуцов влезе в съда „за престъпление против реда и общественото спокойствие „…

Районна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт в съда спрямо д-р Иван Вуцов, на 57 години от Стара Загора, за престъпление против реда и общественото спокойствие – престъпление по чл. 324 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на производството, водено срещу Вуцов е установено, че през 1985 г. той завършил висше образование „Медицина“.

През 1991 година, след успешно положен държавен изпит, придобил права на специалист по „Вътрешни болести“. През същата година Иван Вуцов подал документи да бъде зачислен за специализация по „Кардиология“ в Първостепенна окръжна клинична болница – Стара Загора, като е започнал специализацията на 1.07.1991 г. За обучението му по специалност „Кардиология“ му била издадена книжка на специализиращия. През месец март 1995 г. и през месец май 1996 г. Иван Вуцов се явил на държавните изпити за специалност „Кардиология“, които не издържал.

След второто си неуспешно явяване на държавен изпит по специалност „Кардиология“ в началото на месец юни 1996 година той се снабдил с неистинско свидетелство за призната специалност „Кардиология“.

През периода 16.05.2003 г. до март 2015 г. в Стара Загора е упражнявал професия, свързана със здравеопазването на населението, като е практикувал като лекар-кардиолог, сключвайки договори с НЗОК за изпълнение на високоспециализирани и специализирани медицински дейности от пакет „Кардиология“ по специалност „Кардиология“, както и в същия период е упражнявал професията „лекар“ със специалност „кардиология“ в три лечебни заведения в гр. Стара Загора , без да е имал за това съответната правоспособност, изискваща се за тази специалност.

Към настоящия момент делото е внесено в Районен съд – Стара Загора и се очаква насрочването му.

Красимира Янкова

Recent Posts

5 трика за прогонване на мухи от дома

Мухите разнасят зарази и бактерии...

2 минути ago

Изпращаме април – най-топъл за последните осем години

Рекордните за месеца 34,7 градуса са измерени в Русе...

22 минути ago

Биха 14-годишен в двора на селско училище

Нападението е станало в хасковското село Узунджово...

26 минути ago

Каква присъда грози Лена, ако се докажат фалшивите документи?

Отговаря адвокат Людмил Рангелов пред Bulgaria ON AIR...

44 минути ago

В кадър: Маркират велоалеята на „Патриарха“ в София

Вижте кадрите на нашия фотограф Димитър Кьосемарлиев...

един час ago
image0 (9K)