ИЗБРАНИ

Дариткова: Ние в ГЕРБ сме сплотени въпреки интригите

„Винаги има притеснение. Притеснявам се най-вече от ангажиментите, защото нося много дини под една мишница.“ Това заяви в ефира на Нова телевизия новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, приемник на Цветан Цветанов.

„Същевременно съм практикуващ лекар и през годините не съм изоставяла пациентите си. В непленарните дни съм им на разположение. Надявам се още да имам възможност, поне в понеделниците и почивните дни“, каза тя.

Запитана къде живее, Дариткова отвърна: „От 2009 г. живея в жилище на НС в ж.к. „Редута“. В Смолян живея в къщата на съпруга си. Мъжът ми е пенсионер, синът ми е студент. Смятам, че разкриването на личния живот е най-неприятната част от публичността, защото винаги съм се стремяла да пазя личното си пространство“.

На въпрос защо за някого апартаментите са четири пъти по-изгодни, тя отговори: „Апартаментската сага вълнува обществото цяла седмица. Не съм вниквала в детайлите на пазарните отношения и не съм имала опит в това отношение. Смятам, че тук измеренията са други. Показахме последователно поведение, защото всички, посочени в тази сага, поеха публична отговорност“.

„Не е имало заседание на Изпълнителна комисия – това е фалшива новина. Решенията за оставки са личен акт. Няма разделение в партия ГЕРБ и ние сме сплотени въпреки интригите“, уточни Дариткова.

„Научих за поста си от Борисов и Цветанов. Последователно ми звъннаха. Борисов беше пръв и ми каза, че трябва да се поеме тази отговорност“, добави тя.

„Цветанов е втори в партията и основният, който познава добре структурите. Смятам в рамките на това, че напуска парламента, ще е свободен да реализира функциите си. Ще ползваме експертизата му по отношение на опита, който има. Винаги съм се възхищавала на неговата диалогичност“, каза Дариткова.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Директор: Безплатните учебници са безплатни… донякъде

Пълната свобода на избора би довела до разход за училищата...

16 минути ago

За кои зодии май ще е фантастичен месец?

Вижте дали вашата е сред тях...

22 минути ago

Времето утре: Слънчево, тихо, температурите – до 25 градуса

В понеделник и вторник ще е слънчево...

един час ago

Станаха ясни съставите на ЦСКА и Левски

Дербито започва в 16,15 часа...

един час ago

Откриха къмпинг сезона по Южното Черноморие

Първото издание на фестивала "Explore the world" е в Бургас...

2 часа ago

Атанасов и Денков са готови на преговори с ГЕРБ след изборите

Условието е да се следва програмата на ПП–ДБ и Пеевски да не участва...

2 часа ago
image0 (9K)